OBIECTIVE

Scopul prezentului proiect integrat Planului de Dezvoltare Europeana 2014-2016 este dezvoltarea de competente transversale pentru formatorii care vor moderniza oferta CCD MH.

Noua oferta CCD MH modernizata va genera pentru cadrele didactice participante la cursurile CCD MH, grupul tinta al proiectului, formarea de competente europene de baza si transversale.
Obiectivele prezentei propuneri de proiect si activitatile prin care ele se vor realiza vizeaza beneficiarii directi si indirecti ai proiectului si sunt urmatoarele:
O1.Sa dezvolte competente transversale digitale de eLearning si integrare OER, web 2.0, web 3.0, social media in instruirea adultilor pentru un grup de 16 formatori ai CCD MH prin participare la mobilitati transnationale intr-un an (2014-2015).
O2. Sa dezvolte competente de scriere de candidaturi de succes Erasmus+ pentru un grup de 16 formatori ai CCD MH prin participare la mobilitati transnationale in perioada 2014-2015.
O3. Sa modernizeze oferta de formare a CCD MH pentru 2014-2015, atat in privinta continuturilor, cat si al modului de livrare a instruirii, prin realizarea kitului de “Instrumente Open Blended Learning utile in proiectele europene si internationale” pe 3 module personalizat in functie de nevoile de instruire ale cadrelor didactice din rural.
O4. Sa creasca dimensiunea EU si internationala a CCDMH in perioada 2014-2015 prin scrierea unui proiect Erasmus+ KA2, implementat intre 2015-2017.
O5. Sa creasca dimensiunea EU si internationala a scolilor rurale care beneficiaza de oferta de formare a CCD MH, prin dezvoltare de competente de scriere de proiecte Erasmus+ si integrare de OER in educatie in perioada iunie-august 2015 la 25 de cadre didactice din mediul rural.
Prin PDE-ul actual se urmareste:
1.Dezvoltarea unui inalt nivel de competente transversale la formatorii CCD care
-sa sustina o viziune inovativa si un plan de internationalizare a institutiei,
-sa asigure structuri si modele permanente de inovare care sa faciliteze trasformarea non digital-digital in institutie,
-sa asigure modernizarea si calitatea ofertei CCD atat in privinta continuturilor, cat si a modului de livrare a cursurilor, perfectionandu-se pentru aceasta in programe EU.
2.Asigurarea proiectelor EU, a calitatii lor si corelarea cu oferta CCD.
3.Modernizarea ofertei CCDMH conform noilor trenduri digitale privind inovativitatea continuturilor si modul de livrare a cursurilor-in sistem Blended Learning personalizat in functie de nevoile formabililor.
4. Comunicarea si colaborarea inteculturala cu partenerii din strainatate si cu cei interni pentru a tine pasul cu progresul.
5. Organizarea in continuare de activitati internationale cu sau fara parteneri straini.

Deci, in 2014-2015, 16 formatori CCDMH isi vor dezvolta competente transversale digitale specifice: creare de continut eLearning utilizand contextul patrimoniului cultural, dezvoltare curriculum Extra Digital, creare de tutoriale educationale audio-video utilizand OER, web 2.0, web 3.0 si social media, scriere cereri de finantare Erasmus+ sau alte programe EU si internationale. Valoarea suplimentara adaugata a proiectului rezida in posibilitatile oferite pentru cautare de parteneri.

Astfel, CCDMH spera sa gaseasca prin mobilitatile KA1 organizate de cei 2 parteneri din Finlanda si Suedia, parteneri pentru proiectele dezvoltate intre 2015-2016: parteneriat KA2, proiecte eTwinning si pentru un proiect virtual 100% in parteneriat cu institutii din Asia. Dezvoltarea dimensiunii europene si internationale a CCDMH va genera, in urma diseminarii si exploatarii rezultatelor mobilitatilor KA1, dezvoltarea institutiilor de educatie din judetul Mehedinti, mediul rural si urban care beneficiaza de oferta de formare a CCDMH.

Scrieți-ne un mesaj

Momentan suntem offline. Ne puteți scrie un mesaj și vă vom contacta în cel mai scurt timp pentru lămuriri și detalii.

Bine ați venit pe chat! Vă putem ajuta cu mai multe informații?

apăsați ENTER pentru a trimite răspunsul