P1010648_min

Rezultate

Dezvoltarea si testarea unui “Kit de instrumente Open Blended Learning utile in proiectele europene si internationale”.
Pentru livrarea acestui ToolsKit in regim Blended Learning personalizat in functie de nevoile formabililor din rural, beneficiarii indirecti ai proiectului, vor construi o paltforma de eLearning cu ajutorul unei Open CMS.
ToolKit-ul va fi structurat pe 3 module astfel:
I. Tranzitia de la non-digital la digital – Evaluare comparativa a sistemelor de educatie.
II. OER – Resurse Educationale Open in era web 2.0. – Tranzitia de la web 2.0 la web 3.0.
III. Candidaturi Erasmus+ de succes.
Vom utiliza experientele de la cursul de benchmarking din Finlanda, in modulul 1 “Tranzitia de la non-digital la digital – Evaluare comparativa a sistemelor de educatie”. Modulul 2 “OER – Resurse Educationale Open in era web 2.0. – Tranzitia de la web 2.0 la web 3.0.” il vom scrie cumuland informatiile de la cursul din Spania si UK. Modulul 3 “Candidaturi Erasmus+ de succes” il vom concepe pe baza informatiilor de la cursul din Portugalia.

Acreditarea C.N.F.P./M.E.N. – D.G.M.R.U.R.S.N. celor 3 module ale Kit-ului de “Instrumente Open Blended Learning utile in proiectele europene si internationale” cu un numar de credite corespunzator.

In plus, vom utiliza competentele si experientele despre internationalizare achizitionate la cursul “Cum sa faci scoala ta mai internationala” dezvoltand in termen de 6 luni de la sfarsitul cursului un plan al CCD MH privind internationalizarea institutiei pe baza modelului de plan de politica de internationalizare propus la curs.
Vom scrie pentru urmatoarele termene limita din 2015 un proiect KA2.

Pana la finalul proiectului, 30-08-2015 vom initia
-proiecte si activitati eTwinning,
-un proiect virtual 100% in parteneriat cu institutii din Asia.

Vom gasi parteneri europeni in internationali pentru aceste proiecte utilizand www.etwinning.net, dar si consolidand o buna relatie de comunicare si interculturalitate atat cu colegii de la cursurile din Portugalia, Finlanda, UK si Spania, cat si cu insasi furnizorii acestor cursuri, in scopul dezvoltarii unor proiecte de retele educationale internationale.

Vom scrie o cerere de finantare din fonduri structurale pentru un proiect strategic in parteneriat cu institutii din tara si strainatate care sa dezvolte la formabili din mai multe regiuni de dezvoltare, competente digitale specifice achizitionate de formatorii CCD in cadrul celor 4 mobilitati descrise anterior.

Vom utiliza instrumentele si metodele de invatare asimilate la cursurile de formare pentru a implica personalul si formatorii CCD in activitatile internationale de proiect. Vom dezvolta competente interculturale pentru cadrele didactice si formatorii care se vor implica in proiecte EU si internationale. Vom oferi personalului si formatorilor CCD, dar si tuturor cadrelor didactice din judet, regiune si din alte regiuni posibilitatea de a invata despre cele mai utilizate teorii cu privire la comunicarea interculturala. Pentru dezvoltarea și auto-evaluarea abilitatilor de comunicare ale tuturor cadrelor didactice vom organiza ateliere de lucru pentru utilizarea instrumentului CEFCULT (http://cefcult.eu/tool/) – un instrument prietenos pentru evaluarea si imbunatatirea competentelor interculturale.

In ceea ce priveste nevoia de inovatie, vom restructura organizarea muncii in CCDMH si vom stabili noi structuri permanente pentru a garanta dezvoltarea inovatoare in practicile de formare personalizata in sistem Blended Learning. Tranzitia la instruirea digitala a adultilor va fi fertilizata cu idei noi. Vor fi promovate noi abordari privind cooperarea si colaborarea dintre scolile europene. Va fi stimulata incheierea unor parteneriate cu institutii de educatie din strainatate, dar si cu alti stakeholderi individuali sau de grup.

Vom organiza simpozioane si conferinte locale, regionale si nationale prin care sa valorizam cu succes, sa diseminam si sa multiplicam, exploatand la nivel micro, mezo si macro toate rezultatele acestui proiect de mobilitate a adultilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *